Airco systemen, ook voor de landbouw

Airconditioning: voor velen inmiddels geen luxe meer, maar een onmisbare voorziening. Het aantal auto's met airconditioning stijgt nog steeds: 72% van het Nederlandse wagenpark en een toenemend aantal bedrijfsauto's heeft airco aan boord. Echter, airconditioning is niet onderhoudsvrij.

Wilt u onaangename geurtjes voorkomen?

Houd dan uw airco in topconditie met onze Airco Service.

Onderhoud voorkomt defecten

Een airco verkoelt en zorgt dat de ramen niet beslaan. U houdt het hoofd koel en hebt beter zicht rondom, wel zo veilig. Daarom is het zaak dat uw airconditioning goed wordt onderhouden. Want een airco die niet regelmatig wordt onderhouden, ruikt op den duur niet zo fris meer. En dat niet alleen, de kans op defecten neemt ook toe.

Maximale prestaties

Een airco verliest jaarlijks gemiddeld 10% koudemiddel. Dit middel zorgt niet alleen voor koeling, maar ook voor smering van de airco. Door gebrek aan smering tijdens de maximale prestaties die het systeem in de warme maanden moet leveren, kan er ernstige schade ontstaan.

We houden uw auto graag koel

Daarom nemen we graag uw airco mee in het reguliere onderhoud. Onze werkplaats beschikt daarvoor over de nieuwste diagnoseapparatuur van Bosch. Hiermee kunnen we elke fout in de elektronica opsporen. Zo helpen we uw aircosysteem koel de zomer door.
Onze airco-onderhoudsbeurt bestaat uit het legen van het systeem, vacumeren, een lektest en druktest, diagnose stellen, bijvullen met koudemiddel.

Nieuwe ontwikkelingen in airco systemen

Het gas wat gebruikt wordt in de airco systemen heet R134A. Het gas is behoorlijk belastend voor het milieu wanneer het vrij komt dus bv bij lekkages.
Tegenwoordig worden de nieuwste systemen gevuld met 1234YF gas. Dit gas is maar liefst 1200 keer minder schadelijk voor het milieu. Op dit moment stijgen de prijzen van het R134A gas enorm, een kilo kost ongeveer € 75,--. Een gemiddeld aircosysteem bevat ongeveer 500 gram. Verder zien wij dat het nieuwe 1234YF gas in prijs daalt en ondertussen goedkoper is geworden dan haar voorganger. Op deze manier wordt het R134A gas van de markt gehaald.
Het is straks dan ook mogelijk om de systemen om te bouwen, wij houden u hiervan op de hoogte.

Voorkom lekkages

Houd uw aircosysteem in goede conditie om lekkages tot een minimum te beperken. Hiermee voorkomt u een belasting van het milieu en uw portemonnee.

Accu service Airco service APK Automaat spoelen Bandenservice Chiptuning Distributiesysteem DSG versnellingsbak Onderhoud Pechhulp Remmenservice Ruitschade Schade Storingsdiagnose Uitlijnservice

Wij doen alles voor uw auto!

Contactgegevens

Garage Koopman Brouwers
Dorsmolen 4
1771 PA Wieringerwerf

T0227 60 3183
Einfo@koopmanbrouwers.nl

Openingstijden

Ma t/m Vr.08:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 16:00
Zondaggesloten

Klanten vertellen


Kom binnen

Nieuwsberichten:

ga naar de Bosch Car Service website

Wist u dat…..

Een airco is van groot belang tijdens het autorijden. Uit onderzoek blijkt dat een koele automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. Doe voor de zekerheid een aircocheck! Afspraak maken?