Automaat spoelen

Veel fabrikanten schrijven het niet voor om de automaatbak te verversen, zij zeggen filled for life.

Mechanische onderdelen in de bak zijn aan slijtage onderhevig. De vervuiling door deze slijtage wordt opgenomen door de olie en meegenomen naar het filter.
Het vermogen om vervuiling mee te nemen en af te voeren neemt echter in loop van de tijd af dit komt vooral door de thermische belatting van de olie. Onder normale omstandigheden is deze belasting normaal maar de kwaliteit van de olie loopt toch terug. Hoge thermische belastingen ontstaan vooral bij hogere belasting van de auto. Denk hierbij aan zware belading, hoge snelheden of het rijden met caravan of aanhangwagen.

Bij het verouderen van de olie zal er ook vervuiling achterblijven in regelblokken van de automaatbak waardoor deze niet meer goed kunnen regelen. Uiteindelijk heeft dit invloed op het rijgedrag, denk hierbij aan ruw schakelen, te laat schakelen bij hogere toeren, overmatige slip in de bak.

Ook overmatige slip in de bak veroorzaakt hogere temperaturen en dus snellere veroudering van de olie.

Ons advies is dan ook om de olie van de bak te vervangen en houden hier een interval van 100.000 km bij aan.

Het vervangen van de olie is echter niet een kwestie van olie eruit laten lopen en nieuwe erin. Bij het aftappen van de olie komt er hooguit 50% van de olie uit de bak, geen goede manier van verversen.

Voor het verversen van de bak maken wij gebruik van een spoelmachine. Met deze machine zorgen wij ervoor dat alle olie uit de bak wordt vervangen. Uiteraard vervangen wij deze olie door hoogwaardige automaatolie met de juiste fabriek specificaties. Bij veel automaat bakken is het ook mogelijk het filter te vervangen en dat gebeurd dan ook.

Na het spoelen van de automaatbak zult u merken dat deze weer soepel en als vanouds gaat schakelen.

Spoelen is een onderhoud aan de automaatbak en geen reparatie. Bakken die al teveel slijtage vertonen kunnen wij niet herstellen op deze manier hiervoor is revisie noodzakelijk.

Revisie van een automaatbak is duur, hou er rekening mee van een kostenpost tussen de € 2500.00 en € 5000.00.

Voorkom revisie en laat de bak op tijd spoelen.

Accu service Airco service APK Automaat spoelen Bandenservice Chiptuning Distributiesysteem DSG versnellingsbak Onderhoud Pechhulp Remmenservice Ruitschade Schade Storingsdiagnose Uitlijnservice

Wij doen alles voor uw auto!

Contactgegevens

Garage Koopman Brouwers
Dorsmolen 4
1771 PA Wieringerwerf

T0227 60 3183
Einfo@koopmanbrouwers.nl

Openingstijden

Ma t/m Vr.08:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 16:00
Zondaggesloten

Klanten vertellen


Kom binnen

Nieuwsberichten:

ga naar de Bosch Car Service website

Wist u dat…..

Een airco is van groot belang tijdens het autorijden. Uit onderzoek blijkt dat een koele automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. Doe voor de zekerheid een aircocheck! Afspraak maken?